Aktuelnosti:
25.05.2008 - POČELO RUŠENJE KUPOLE
Na krovu zgrade Općine Travnik počeli su radovi  na rekonstrukciji i izgradnji novog sprata, na kojem će svoje urede dobiti Služba za civilnu zaštitu sa posebnim dijelom za općinski operativni centar, potom Služba urbanizma i obnove, arhiv, te nus prostorije.
Ova zgrada svojevremeno je napravljena u obliku tenka, jer je prema tadašnjim informacijama na toj lokaciji 20. oktobra 1944. godine prilikom borbi za oslobođenje Travnika u tenku poginuo Josip Mažar Šoša. Radovi se izvode u dvije faze,a putem tendera dodjeljeni su firmama "Merkez Oil doo" za rušenje tzv. "kupole tenka" i zidanje novog prostora, dok je firmi "Građevinar" povjerena izgradnja novog krova.S.P./Dnevni avaz
04.02.2008. - OTVOREN TELECOM CENTAR BUGOJNO BH TELECOMA
Danas je otvoren Telecom centar Bugojno BH Telecoma, u prisustvu brojnih zvaničnika sa područja Srednjobosanskog kantona, općina Bugojno, Travnik i Donji Vakuf, menadžmenta BH Telecoma d.d. Sarajevo, te brojnih gostiju i novinara. Telecom centar Bugojno se nalazi u samom centru grada, u ulici Sultan Ahmedova bb, prostran je i moderno uređen.
U sklopu ovog centra će se prostor od 64 m2 koristiti za usluživanje korisnika usluga BH Telecoma. Izvođenje radova na adaptaciji Telecom centra Bugojno je počelo oktobra 2007.godine.
Izvođač radova na adaptaciji je bila firma „MERKEZ OIL“ d.o.o. Novi Travnik, koja je u roku od 75 dana uspjela kvalitetno završiti građevinske i radove na opremanju ovog prostora. Vođenje projekta, koordinaciju i nadzor su uradili zaposlenici BH Telecoma uz svakodnevne radne zadatke.
BH  TELECOM
Free counter and web stats